Este demn de remarcat imediat că cultivatorii de daci nu au o poziție unitară cu privire la problema tăierii usturoiului după recoltare.
Unii efectuează această procedură aproape imediat după uscare.
Alții păstrează tulpinile și rădăcinile până primăvara, notează expertul peisagist al revistei noastre și agronomul universitar Anastasia Kovrignyh.
Chiar trebuie să fie tăiat usturoiul după recoltare?
De fapt, această procedură este în cel mai bun caz inutilă: nici rădăcinile, nici tulpinile nu fac niciun rău usturoiului în sine.
Dimpotrivă, prezența lor ajută produsul să rămână gustos și de înaltă calitate.
Se spune că usturoiul care nu a fost tăiat după recoltare rezistă până în primăvară fără mari dificultăți.
De asemenea, ajută usturoiul să nu își piardă suculența, aroma și savoarea.
Puteți tăia doar puțin produsul.După ce ați uscat bine usturoiul, trebuie să lăsați întreaga parte a tulpinii, îndepărtând doar zonele evident uscate.
Rădăcinile, pe de altă parte, nu trebuie să fie atinse deloc.