Datorită faptului că prețul peștelui roșu ușor sărat din magazin mușcă, multe gospodine preferă să-l săreze ele însele.
Iulia Arkhipova, expertă a ediției online BelNovosti și bucătăreasă, confirmă că și somonul roz relativ ieftin poate fi transformat în somon nobil – dacă, desigur, totul este făcut corect.
Tăierea peștelui
Înainte de sărare, somonul roz trebuie să fie pregătit.Cel mai bine este să tăiați peștele ușor congelat, atunci veți obține bucăți uniforme ordonate.
Puteți fileta sau pur și simplu îndepărta aripioarele, capul, coada și măruntaiele, apoi tăiați în felii subțiri de 0,5-0,7 cm grosime.
Cantitatea de sare și zahăr
Pentru 1 kg de somon roz tăiat veți avea nevoie de 50 g sare grunjoasă (acest lucru este important) și 40 g zahăr.
Presărați peștele cu sare și zahăr, puteți adăuga și piper negru, ceapă tăiată felii subțiri și 2 linguri de ulei vegetal inodor.
Lăsați peștele timp de 2 ore la temperatura camerei și apoi puneți-l deoparte în frigider peste noapte.