Nu este deloc dificil să sărezi peștele roșu acasă, principalul lucru este să alegi o rețetă bună și să respecți proporțiile.
Cum să obțineți un pește roșu gustos, spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum sărezi peștele roșu într-un mod gustos
Pentru un kilogram de pește roșu veți avea nevoie de două linguri de sare, o linguriță de piper negru (de preferință proaspăt măcinat), o lingură de zahăr și 10 crenguțe de mărar.
Se amestecă sarea, piperul și zahărul într-un recipient mic și se toacă mărarul.
Se curăță fileurile de oase, se clătesc, se usucă cu prosop de hârtie, se freacă pe ambele părți cu condimentele preparate.
Se pun fileurile într-un recipient etanș, se presară cu mărar, se acoperă, se pun la frigider timp de 4 ore.
Anterior, expertul a spus cum să gătească salata ‘Micul dejun al bărbaților’.