Orice bucătar știe că un sos de înaltă calitate poate deveni adevărata lui carte de vizită..
De asemenea, gospodinele pot lua notă de această tehnică..
Acest adaos poate transforma chiar și un fel de mâncare banal.Nu este necesar să pregătiți sosuri complexe cu un număr mare de componente, spune bucătăreasa Yulia Arkhipova, experta culinară a revistei noastre.Uneori, cea mai bună opțiune va fi din ingredientele disponibile.
Cum se face sosul din smântână și usturoi
Lista componentelor
– un pahar de smantana (procentul de grasimi poate fi oricare);
– trei catei de usturoi;
– o grămadă de mărar;
– sare si piper;
– putina branza tare.
Procesul de gatire
Mai întâi, răzuiți brânza folosind o răzătoare.Cantitatea acestuia poate fi ajustată la discreția dvs.Tocați usturoiul și mararul cu un cuțit.
Luați smântână și adăugați ingredientele în ea.
Apoi adăugați sare și piper.
Se amestecă bine și se servește.
Acest sos va fi un adaos ideal la cartofi (fierți, prăjiți, copți la cuptor), pui, legume, găluște și orez.Prin urmare, poate fi numit în siguranță universal.