Mulți merg la grătar cu un set clasic de sosuri – maioneză și ketchup..
Acestea sunt, desigur, opțiuni dovedite, dar nu există chef în ele..
Expertul revistei noastre în domeniul gătitului, bucătarul Yulia Arkhipova, este încrezător că orice sos cumpărat din magazin va pierde în fața sosului de casă.
Cum se prepară sos grătar pentru kebab?
Lista de produse
– un pahar incomplet de ketchup (cu cea mai naturala compozitie);
– 300 mililitri de apă;
– o bucată de unt (de la 50 la 70 de grame);
– trei cepe;
– cinci catei de usturoi;
– câteva linguri de miere lichidă;
– patru linguri de suc de lamaie;
– putina coriandru, sare si piper.
Pregătirea
În primul rând, adăugați ulei în tigaie.Când se topește, trebuie să adăugați ceapa tocată.Legumele trebuie tăiate în bucăți mai mici.
După ce devine transparent, adăugați ketchup.Așteptați câteva minute și adăugați apă.Adaugam si suc de lamaie si miere si asteptam 10 minute.
Apoi adăugați coriandru tocat și usturoi, fierbeți până la consistența dorită.