Algele marine sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi achiziționate la un preț bun..
Cu toate acestea, pentru ca algele marine să fie solicitate în rândul membrilor familiei, trebuie să înveți cum să le gătești delicios..
Varza de mare se dezvăluie cel mai bine în diverse salate, spune expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Cum se prepară o salată delicioasă și sănătoasă cu ouă și alge marine
Lista ingredientelor
– un pachet de alge marine (aproximativ 200 de grame);
– câteva ouă fierte;
– castravete mediu;
– aproximativ 100 de grame de mazăre conservată;
– un buchet de ceapa verde;
– trei linguri de maioneza;
– sare.
Procesul de gatire
Ar trebui să puneți imediat algele marine și mazărea conservată într-o strecurătoare: aceste produse pot adăuga lichid inutil în salată.
Imediat ce se usucă, transferați ingredientele într-un bol de salată.
Tăiați ouăle și castraveții în cuburi mici și adăugați la amestecul principal.Tăiați ceapa verde și adăugați-o și în salată.
Adăugați puțină sare și asezonați.
Dacă nu doriți să folosiți maioneză cumpărată din magazin, faceți maioneză de casă.Dacă sunteți în general împotriva acestui tip de dressing, atunci această salată poate fi „decorată” cu o combinație de câteva linguri de orice ulei nerafinat și o lingură de suc de lămâie.În acest caz, vasul va fi complet benefic.