Cojile de ou sunt la mare căutare printre cultivatorii experimentați de daci datorită compoziției lor.
Prin urmare, merită să știți cum să folosiți această componentă disponibilă ca îngrășământ.
Este posibil, desigur, să se utilizeze cojile singure.Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să se crească valoarea nutritivă a remediului prin introducerea și a unor componente suplimentare.
Cum poate fi preparat îngrășământul din coji de ouă?
Cu ierburi aromatice
Se recomandă să procedați după cum urmează.Într-un recipient trebuie să amestecați o jumătate de cană de urzici uscate și coji de ceapă.Introduceți și 50 de grame de praf de ouă și cenușă.Se toarnă patru căni de apă fierbinte și se așteaptă 24 de ore.
După filtrarea concentratului și diluați-l cu o jumătate de găleată de apă curată.
Cu portocale
Există o altă rețetă interesantă.Se recomandă să trimiteți într-un recipient aproximativ o jumătate de cană de praf de ouă.Aici introducem și coaja de la două portocale de mărime medie.
Se toarnă trei litri de apă.
Așteptați 24 de ore, filtrați și utilizați în forma sa pură.
Infuzie clasică
Se recomandă să se ia 50 de grame de pulbere de ou pe litru de apă fierbinte, să se amestece și să se aștepte 24 de ore.Periodic, recipientul trebuie agitat.
După aceea, va fi necesar să se introducă încă trei litri de apă.