Carnea jeleată poate fi preparată nu numai de sărbători – o puteți mânca în fiecare zi dacă învățați cum să pregătiți acest fel de mâncare pentru utilizare ulterioară.
Experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a împărtășit subtilitățile pregătirii cărnii delicioase jeleate și a spus, de asemenea, cum să o prepari în rezervă.
Cum să gătești carnea jeleată
Dacă doriți ca bulionul și, în consecință, carnea jeleată să fie transparente, folosiți carne bine înmuiată în timpul procesului de gătire.
În plus, nu uitați să îndepărtați spuma rezultată în timpul gătitului – acest lucru trebuie făcut și pentru a menține bulionul curat.
Amintiți-vă: cu cât este mai lungă, cu atât mai gustoasă, așa că gătiți carnea jeleată la foc mic timp de câteva ore.Unii chiar preferă să facă asta toată noaptea.
Sarea trebuie adăugată chiar la sfârșitul gătitului.
După ce carnea este gătită, așteptați până se răcește, apoi despărțiți-o de oase și tăiați-o în bucăți mari – această variantă este considerată mult mai gustoasă decât cea în care se propune trecerea cărnii printr-o mașină de tocat carne.
Printre condimente, puteți adăuga piper negru și usturoi.Toate celelalte condimente vor fi inutile.
Cum se prepară carnea jeleată pentru utilizare ulterioară
Pentru a păstra vasul pentru o lungă perioadă de timp, turnați carnea jeleată în recipiente potrivite și puneți-o la congelator.
Când vrei să mănânci o farfurie de carne jeleată, decongelează conținutul vasului, se fierbe și se lasă să se întărească.
Anterior, am vorbit despre cum să gătești orez pufos.