Mulți oameni sunt siguri că carnea este un ingredient esențial în ardeii umpluți..
De fapt, acesta din urmă poate fi umplut cu un amestec format din legume și ciuperci..
Cel puțin în Turcia, această opțiune de gătit este destul de populară.
Și este de remarcat faptul că se dovedește a fi un fel de mâncare foarte apetisant.Poate multor gurmanzi le va placea mult mai mult decat ardeii umpluti clasici.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar a publicației online Belnovosti, bucătar și brutar din categoria a patra, a împărtășit rețeta preparatului.
Reteta de ardei umpluti turcesc
Luați o ceapă, curățați-o de coajă, clătiți-o cu apă plată și tăiați-o cubulețe.
Apoi, toacă un morcov folosind o răzătoare.
După aceasta, adăugați componentele de ceapă și morcov în tigaie.
Se încălzește amestecul de legume, amestecând din când în când, timp de patru minute.
Apoi, adăugați în tigaie 200 de grame de șampile tocate și câțiva căței de usturoi tocați.
Amestecul rezultat trebuie să fiarbă încă cinci minute.Transferați amestecul preparat într-un recipient adânc.
După aceasta, pregătiți 12 ardei.Scoateți „capacurile” de pe ele, îndepărtați semințele și turnați apă clocotită timp de 10 minute.
În timp ce „cupele” sunt în apă fierbinte, îndepărtați coaja de la 3 roșii și tocați fructele.Apoi, toacă 7 cartofi folosind o răzătoare.Adaugati ierburi dupa gust si cateva linguri de smantana in amestecul de cartofi-rosii.Se amestecă bine masa.
Apoi, combinați cele două amestecuri rezultate (legume-ciuperci și cartofi-roșii).Umplutura este gata.
Umpleți ardeii cu amestecul pregătit, puneți-i într-o cratiță și acoperiți cu apă.
Ultima etapă este tocănirea ardeilor umpluți.Durata procesului ar trebui să fie de 60 de minute.