Ciupercile uscate sunt un element indispensabil în gătit, deoarece datorită acestui ingredient puteți spori aroma preparatelor, puteți pregăti sosuri uimitoare sau supe de ciuperci..
În plus, expertul publicației online BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova, sugerează că ciupercile uscate pot fi folosite în procesul de preparare a caviarului de ciuperci..
Dar nu despre asta vorbim acum – vă sugerăm să vorbim despre cum și cât timp ar trebui păstrat acest produs.
În primul rând, este de menționat că ciupercile porcini uscate trebuie păstrate separat de alte soiuri de ciuperci.
Această recomandare se datorează faptului că mirosul ciupercilor de hriți este foarte diferit de cel emis de ciupercile de hribi și de ciuperci produc un bulion mai ușor.
Dar puteți lăsa în siguranță boletus și boletus împreună.
Acum despre recipient: cele mai bune recipiente pentru depozitarea ciupercilor uscate sunt borcanele de sticlă sau pungile de hârtie.Nu folosiți pungi de plastic sub nicio formă: ciupercile din ele vor deveni rapid mucegăite.
Lăsați preparatele cu ciuperci pentru depozitare în locuri întunecate și uscate care sunt situate la o distanță considerabilă de sursele de căldură – calorifere, sobe, aparate electrice etc.
În cele din urmă, amintiți-vă că ciupercile uscate au o perioadă de valabilitate de cel mult un an.