Piureul de cartofi este foarte popular printre gurmanzi..
Și nu este nimic surprinzător în acest sens: preparatul este apetisant, perfect sățios și se potrivește bine cu carne și legume..
Dar piureul are un dezavantaj serios: pregătirea mâncării necesită de obicei mult timp.
Cu toate acestea, un mic truc poate accelera semnificativ procesul.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar din categoria a patra, a vorbit despre un hack interesant de viață cu unt.
Cum să grăbești prepararea piureului de cartofi
Poate cea mai lungă etapă în crearea unui fel de mâncare este fierberea cartofilor.
Procesul poate fi accelerat.Mai întâi, trebuie să tăiați tuberculul decojit în bucăți mici, să le puneți într-o cratiță și să adăugați apă (astfel încât să acopere doar bucățile de cartofi: să nu fie mult lichid).
Legumele decojite și tocate trebuie să stea în apă rece timp de 5 minute.
Apoi, trebuie să puneți tigaia pe aragaz, să porniți arzătorul și să aruncați o bucată de unt în vas.
Produsul gras se va topi rapid și va crea o peliculă pe suprafața lichidului, datorită căruia cartofii vor fi gata foarte repede.Poate în 8-10 minute.
În continuare, cartofii fierți vor trebui „procesați” cu un mașină de piure, amestecați cu lapte și o porție suplimentară de unt.
Acesta este cel mai rapid mod de a pregăti piureul.