Usturoiul de iarnă și cel de primăvară sunt dezgropate la momente diferite.Dar pentru a determina maturitatea culturii numai pe baza indicatorilor de timp dachniki nu sunt sfătuiți.
Există semne mai precise care indică maturitatea unei legume.Atât usturoiul de iarnă, cât și cel de primăvară au propriile lor..
Usturoiul este copt
Popular, există mai multe modalități de a determina maturitatea culturii de usturoi.
În primul rând, usturoiul de primăvară nu are săgeți și toată atenția trebuie acordată frunzelor – acestea devin galbene la maturitate.
În al doilea rând, cea mai populară opțiune este să dezgropați câteva căpățâni pentru a le degusta.
În al treilea rând, usturoiul matur are frunze care sunt grupate sau așezate pe sol.
În al patrulea rând, usturoiul trebuie să aibă un gât rădăcină matur până la momentul săpării.
În al cincilea rând, căpățânile sunt ferme, iar solzii sunt fermi și denși.Acestea trebuie să se separe ușor de căței.
Cum se dezgroapă usturoiul
Pentru a păstra bine usturoiul, cu 1-1,5 săptămâni înainte, trebuie să opriți udarea.
Săpați cultura într-o zi frumoasă, dimineața sau seara, cu o furcă, pentru a nu o deteriora.
Dacă capetele s-au desprins în felii, acest usturoi nu trebuie depozitat.
Cultura se usucă timp de 7-10 zile, apoi se taie tulpina, lăsând nu mai mult de 10 cm.