Recoltarea cepei începe de obicei în ultima treime a lunii iulie..
Sfat important pentru rezidenții de vară: nu vă grăbiți să trimiteți imediat becurile colectate spre depozitare..
În primul rând, legumele trebuie preparate într-un anumit fel.
Dacă nu se face acest lucru, este puțin probabil ca recolta să aibă o perioadă de valabilitate.
Cum să colectezi corect ceapa
Dar mai întâi, merită să ne amintim exact cum să recoltați o cultură populară de grădină.La urma urmei, acest lucru este, de asemenea, foarte important.
În primul rând, procedura trebuie efectuată la un anumit moment al zilei și în anumite condiții meteorologice.Opțiunea ideală este ziua, soarele strălucitor, fără precipitații.
Dezgroparea becurilor trebuie făcută cât mai atent posibil.Prin urmare, atunci când efectuați procedura, este recomandabil să folosiți o lopată sau o furcă.
După recoltarea cepei, grădinarul trebuie să tunde tulpinile.În acest caz, este recomandabil să lăsați câțiva centimetri.
Procedura de creștere a termenului de valabilitate a cepei
Acum să vorbim despre acțiunea care va face arcul mai stabil.
Deci, este necesar să uscați becurile.
Legumele colectate trebuie lăsate la soare sau într-un loc umbrit aproximativ o săptămână – până când coaja devine suficient de tare.
Periodic va trebui sa intoarceti ceapa.Această procedură este necesară pentru a se asigura că legumele sunt uscate uniform.
Nu trebuie să lăsați becurile în paturi mult timp.Problema este roua, care va opri, evident, procesul de uscare.
Dimineața, legumele vor trebui transferate într-o zonă bine luminată de soare.Iar seara, ceapa trebuie lăsată în șopron.
Când perioada de uscare se termină, bulbii vor trebui să scape de tulpini și rădăcini.