Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară?
Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a termina acea garnitură? Ei bine, înțelegem: piureul de cartofi reîncălzit nu este la fel de gustos ca piureul de cartofi proaspăt făcut.
Ce să faceți atunci cu felul de mâncare? Să-l aruncăm?
Bineînțeles că nu! La urma urmei, masa de cartofi poate fi transformată într-o adevărată capodoperă culinară.
Pentru a face acest lucru, trebuie să dați garniturii o anumită formă și să folosiți câteva ingrediente suplimentare.
Rezultatul final vor fi ‘cuiburi’ frumoase și foarte gustoase.
Rețeta pentru acest fel de mâncare interesant a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar de categoria a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei.
Cum să faci ‘cuiburi’ de cartofi
Mai întâi trebuie să pregătiți umplutura.
Spălați 400 de grame de ciuperci, tocați-le și trimiteți bucățile de ciuperci rezultate într-o tigaie încinsă.
După câteva minute, adăugați ceapa tocată (o jumătate de ceapă este suficientă), un morcov ras, câteva linguri de smântână și condimentele preferate.
Prăjiți amestecul de legume și ciuperci timp de 7 minute.
În timp ce amestecul este tratat termic, formați niște ‘cuiburi’ de cartofi.
Luați o tavă de copt, acoperiți-o cu pergament, acoperiți materialul cu un strat de ulei vegetal și așezați mai mulți ‘munți’ de piure de cartofi.În fiecare ‘munte’ faceți o adâncitură în care să puneți amestecul încălzit de legume și ciuperci.
‘Construcțiile’ finite cu umplutură trebuie coapte timp de 20 de minute.
Rezultatul va fi un fel de mâncare cu aspect apetisant, care cu siguranță vă va încânta atât pe dumneavoastră, cât și familia dumneavoastră cu aroma sa.