Porumbul ideal ar trebui să fie moale, suculent și să aibă o ușoară aromă dulce.
Ce ar trebui să facă un gurmand dacă nu ar putea cumpăra știuleți tineri?.
Ce să faci dacă porumbul este vechi?
Din fericire, este foarte ușor să vă asigurați că astfel de știuleți nu devin excesiv de tari ca urmare a gătirii.
Este suficient să pregătiți corect porumbul supracoapt pentru tratamentul termic.
Iulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar a publicației rețelei Belnovosti, bucătar și brutar de categoria a patra, a împărtășit un truc util.
Ce să turnați peste porumb vechi înainte de gătit
În primul rând, știuleții trebuie curățați de frunze.
Apoi porumbul trebuie pus într-un recipient adânc, dar nu foarte larg și umplut cu lapte diluat cu apă plată (pentru un volum de băutură albă ar trebui să existe un volum de lichid limpede).
Stiuleții ar trebui să stea în acest amestec timp de 4 ore.
După finalizarea procedurii, porumbul trebuie gătit în mod standard.Dacă vorbim despre porumb vechi, atunci prelucrarea în apă clocotită ar trebui să dureze o oră și jumătate până la două.Stiuleții copți pot fi fierți timp de o jumătate de oră, iar cei tineri – 20 de minute.
Vasul finit poate fi frecat nu numai cu sare, ci și cu unt moale: se va dovedi și mai gustos și mai moale.