Este important să puteți tăia ceapa fără lacrimi, deoarece această componentă este folosită în aproape toate felurile principale..
Totuși, sulful conținut în compoziție provoacă adesea lacrimi chiar și celor mai puternici și mai rezistenți oameni..
Prin urmare, merită să folosiți secrete culinare binecunoscute în practica dumneavoastră, bucătarul Yulia Arkhipova, expert în domeniul gătitului în revista noastră, ne împărtășește experiența.
Ce trucuri pot ajuta?
Frigider
Mulți oameni știu că ceapa își pierde o parte din capacitatea de a provoca lacrimi dacă sta întinsă pe raftul frigiderului timp de zece minute.
După aceasta, îl puteți sfărâma în siguranță.
Congelator
Aici ar trebui să se „odihnească” cuțitul înainte de a începe să gătiți.Puteți lăsa accesoriul timp de 5-10 minute.Acest lucru va fi suficient pentru a evita plânsul în timp ce lucrați cu un arc.
Farfurie cu apa rece
Dacă trebuie să tăiați mai mult de o ceapă, merită să fiți sigur.Trebuie să turnați apă rece în farfurie.Adăugați câteva cuburi de gheață dacă este posibil.
Așezați recipientul pe masă și procesați periodic cuțitul în timpul procesului de gătit.