Sucul de lămâie este utilizat pe scară largă în gătit..
La urma urmei, este un ingredient important în unele produse de cofetărie și în multe sosuri pentru salate..
În plus, băutura acidă poate fi folosită atunci când gătiți pește.
De asemenea, puteți adăuga pur și simplu suc de lămâie în apă: obțineți o băutură răcoritoare și foarte sănătoasă.
Dar mulți bucătari amatori se plâng că nu pot stoarce suficient suc dintr-o citrice.
Dar profesioniștii știu despre un truc care vă permite să obțineți mult suc de la o lămâie.
Acest truc a fost împărtășit de Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.
Cum să stoarceți mult suc dintr-o lămâie
Puneți lămâia într-o cratiță și turnați apă în recipient.
Ar trebui să existe suficient lichid pentru a acoperi complet citricele.
Scoateți lămâia, puneți vasul cu apă pe aragaz și porniți arzătorul.
Când lichidul este bine încălzit (temperatura ar trebui să fie de aproximativ 50 de grade), puneți lămâie în el.
După exact 120 de secunde, scoateți fructele și așteptați până când nu mai sunt foarte fierbinți.
Rulați lămâia caldă peste masă, tăiați citricele pe lungime și începeți să stoarceți sucul într-un recipient adânc.Folosește o furculiță, nu o lingură!
Veți obține de 3 ori mai mult suc decât de obicei.În primul rând, temperatura ridicată va „forța” lămâia să „renunțe” la mult lichid.În al doilea rând, abundența sucului va fi facilitată de moliciunea cojii.În al treilea rând, o tăietură mare vă va permite, de asemenea, să stoarceți multă băutură.