Varza înăbușită, și chiar fără carne este puțin probabil să placă cuiva.Puteți face acest fel de mâncare mai apetisant și atunci îl puteți găti nu numai în Postul Mare sau în timpul unei diete.
Se spune că această rețetă era cunoscută de bucătarii și gospodinele sovietice.
Expertul revistei noastre, Iulia Arkhipova – bucătăreasă, brutar de categoria a patra ne-a spus cum să preparăm o delicioasă varză călită.
Se cere:
Cum să gătești
1.Se taie varza în paie subțiri și se taie ceapa cubulețe.
2.Se prăjește ceapa în ulei vegetal, apoi se adaugă varza și 150 ml de apă, apoi se înăbușă sub capac timp de 30-40 de minute.
3.Între timp, se amestecă făina și pasta de tomate într-un castron și se adaugă oțetul și zahărul.Se amestecă până se dizolvă cocoloașele și se adaugă la varză.
4.Înăbușiți încă 10-15 minute fără capac și îndepărtați de pe foc.În același mod se poate fierbe varza cu carne sau piept de pui.
Poftă bună!