Piureul de cartofi nu este întotdeauna de calitatea înaltă pe care o așteptăm..
Este posibil să existe bulgări în farfurie, ceea ce va strica întreaga impresie pozitivă..
Uneori, problema poate fi un gust apos.Pentru a evita aceste neajunsuri, trebuie să respectați anumite reguli, explică expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce 3 puncte importante nu ar trebui să uiți?
Alegeți cartofi cu amidon
Doar aceste soiuri sunt potrivite pentru a face piure de cartofi.În acest caz, garnitura iese aerisită și de înaltă calitate.
Cel mai adesea, soiurile de cartofi cu amidon au o piele aspră, aspră.
Tăierea
Unele gospodine fierb tuberculii întregi, ceea ce este decizia corectă.Dar în acest caz cartofii ar trebui să fie mici și uniformi.
Prin urmare, puteți împărți pur și simplu tuberculii mari în bucăți mai mici.
Uscare
După ce ați fiert cartofii și ați scurs apa, nu opriți imediat focul și scoateți tigaia.Trebuie să-l lași să stea o jumătate de minut pe aragaz.
Acest lucru va elimina tot excesul de umiditate.