A găti ouă omletă bune nu este atât de ușor pe cât ar părea la prima vedere..
Foarte des vasul iese prea subțire, tare și ars..
Există o greșeală comună care privează un ou prăjit de tandrețe, puf și gust strălucitor.
Deci, ce greșeală fac mulți bucătari amatori când pregătesc omletă?
La această întrebare a răspuns Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.
Cum să nu prăjiți un ou
Întotdeauna spargi un ou într-o tigaie fierbinte? Nu mai face asta!
Datorită schimbării bruște de temperatură, proteina „prinde” imediat și se lipește de fundul vasului.
Rezultatul final nu este un ou omletă pufos, ci o „clatită” subțire neapetisantă.
Cum să gătești ouă omletă
Trebuie să spargi oul fie într-o tigaie rece, fie caldă, dar nu într-una fierbinte!
Dacă această condiție simplă este îndeplinită, omletă vor ieși perfecte.
În primul rând, vasul se va găti uniform.Prevenirea arderii oului va fi foarte ușor.
În al doilea rând, omletă vor deveni mai aerisite.În al treilea rând, mâncarea nu se va lipi de tigaie.
Drept urmare, un mic dejun aparent simplu se va dovedi a fi atât frumos, cât și foarte gustos.