Mâncărurile congelate sunt o soluție excelentă pentru persoanele ocupate și pentru cei care țin la timpul lor și nu doresc să îl piardă la gătit, iar cotletele nu fac excepție de la această listă.
Cu toate acestea, nu toate gospodinele știu cum să gătească corect cotletele congelate pentru a le păstra aroma și suculența.Unele le dezgheață înainte de gătire, altele le pun în tigaie congelate.
Metoda corectă a fost spusă de expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Cum se prăjesc cotletele congelate
Nu este o idee bună să dezghețați cotletele complet înainte de a le rumeni într-o tigaie.În schimb, lăsați cotletele congelate la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de a le găti.
Când sunt ușor decongelate, transferați-le pe suprafața încălzită a unei tigaii.
Gătiți mâncărurile congelate la foc mediu-mare pentru a asigura o gătire uniformă pe toate părțile.
Când observați o crustă rumenită, stropiți tigaia cu suficientă apă pentru a ajunge cam până la jumătatea cotletului.Acest truc va asigura că acestea nu rămân crude în interior și nu își vor pierde suculența.
Apropo, dacă folosiți un cuptor pentru a găti cotlete congelate, planul de acțiune este cam același – încălziți cuptorul și puneți cotletele în interior, nu este nevoie să le dezghețați în prealabil.