Există un mod ingenios de a găti peștele astfel încât să nu rămână oase în el.
Această rețetă a fost împărtășită recent de un bucătar polonez.
Expertul ediției online BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova, care a făcut cunoștință cu ea, spune că întregul ‘truc’ este că peștele trebuie fiert.
Din bulionul rămas se face un sos.Veți avea nevoie și de ouă fierte și ierburi proaspete.
‘Pește polonez’
Un fel de mâncare preparat în acest fel este adesea numit ‘pește în stil polonez’. apropo.
Dar oricare ar fi peștele pe care îl alegeți, înainte de procesul de gătit ar trebui să selectați cu atenție oasele, în special și abundent cu ele pește de râu.
Astfel, vom avea nevoie de un file de pește (400 de grame), două ouă, 50 de grame de ierburi și aceeași cantitate de unt, o linguriță de făină.
De asemenea, avem nevoie de suc de lămâie (10 ml), sare (după gust), frunze de dafin și boabe de piper.
Mod de preparare: Se prepară o porție de carne
Clătiți peștele sub jet de apă rece, îndepărtați lichidul rămas cu un prosop de hârtie și tăiați fileurile în bucăți mici, apoi îndepărtați oasele din fiecare.
Se înarmează cu două cratițe mici: una pentru pește și cealaltă pentru ouă.
Adăugați sare, foaie de dafin și boabe de piper în prima cratiță.Aduceți bulionul la fierbere.Reduceți apoi focul și puneți peștele în oală.
Se fierbe timp de 5 minute.Dacă ouăle din cealaltă oală au fiert până în acest moment, transferați-le în apă rece.
După ce s-au răcit, radeți-le grosier sau tăiați-le în cuburi mici cu un cuțit.
Puneți peștele fiert pe o farfurie, folosiți bulionul rămas pentru a face sosul.
Se încinge o tigaie la foc mare și se pune în ea o bucată de unt, apoi se cerne făina peste el, amestecând sosul în același timp.
La unt și făină se adaugă particulele de ou, amestecând totul.De îndată ce sosul se îngroașă, se toarnă cu grijă fondul de pește.
Se amestecă sosul până când are consistența unei mousse.Apoi se ia de pe plită și se adaugă ierburile tocate mărunt.
Se toarnă acest sos delicat de smântână și ouă peste bucățile de pește.Și se servește.