Pentru a nu plăti prea mult pentru cartofi iarna, când prețul acestei legume sare simțitor, multe gospodine preferă să facă un stoc de cartofi din toamnă..
În acest sens, expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a împărtășit sfaturile sale cu privire la depozitarea acestei legume rădăcină, deoarece, dacă încolțește, nu vă veți putea bucura de aroma și valoarea sa nutritivă, vai.
Condițiile potrivite pentru depozitarea cartofilor
Sacii plini cu cartofi trebuie depozitați într-un loc răcoros, întunecos și uscat, la o temperatură de 2 până la 4 grade Celsius.
Pivnițele și camerele de depozitare îndeplinesc toate aceste cerințe.În cazul în care acest lucru nu este posibil, un dulap obișnuit este suficient, atâta timp cât nu se află în lumina directă a soarelui.
Ambalarea cartofilor
Cartofii cumpărați în plase trebuie transferați într-o cutie sau ladă pentru a evita deteriorarea și pentru a asigura o ventilație adecvată.Cu toate acestea, sacii de polietilenă nu sunt potriviți, deoarece umiditatea din aceștia poate provoca putrezirea.
Dacă trebuie să păstrați cartofii departe de lumină, îi puteți acoperi cu ziar.
Trucurile bunicii
Pentru a păstra cartofii proaspeți, oamenii folosesc castanele și ghindele.Este suficient să pui câteva într-un recipient cu cartofi, iar substanțele eliberate de aceste materiale naturale vor încetini procesul de germinare.