De obicei, păstrarea castraveților proaspeți chiar și pentru o lună este o sarcină extrem de dificilă: legumele își pierd rapid elasticitatea și suculenta..
Acest lucru este ușor de explicat prin prezența unei cantități mari de apă în compoziție..
Cu toate acestea, există o metodă care vă va permite să vă bucurați de castraveți timp de aproximativ șase luni.Legumele vor avea un gust la fel de bun ca și cum tocmai le-ați cules din grădină.
Despre ce metodă secretă merită să știi?
După cum s-a dovedit, această metodă este destul de veche, așa că au reușit să uite de ea.Avem nevoie de foarte puține ingrediente.Va trebui să culegi aproximativ o jumătate de kilogram de urzici și să cumperi un kilogram de sare grunjoasă obișnuită.Această sumă este relevantă pentru zece kilograme de castraveți.
În primul rând, spălați legumele, uscați-le, îndepărtați tulpinile.Este indicat să spălați și să mărunțiți urzicile.
Luați un recipient de depozitare.Acesta poate fi un butoi sau o tigaie mare cu o suprafață emailată.Turnați un strat centimetru de sare.Apoi adăugați castraveții, adăugați din nou sare și acoperiți cu un strat de urzici.
Apoi repetam procedura pana cand castravetii dispar.Peste urzici și sare se pune tifon, se apasă și se lasă la loc răcoros timp de 72 de ore.
Scurgeți saramura, transferați castraveții în borcane și turnați lichidul.Pentru 4 pahare de apă luați două linguri mari de sare.