Mulți cultivatori de daci știu despre posibilitatea de a prelungi fructificarea castraveților.
În același timp, există o opinie larg răspândită conform căreia este imposibil să ‘forțezi’ o plantă să rodească până la primele înghețuri.
De fapt, este destul de realist să se obțină un astfel de rezultat, dacă, desigur, cultura de legume nu crește în teren deschis.
Proprietarul unui teren de țară va putea recolta în toamnă dacă efectuează câteva acțiuni importante.
Îndepărtarea frunzelor în exces
Plăcile de frunze de sub fruct trebuie îndepărtate.
Atunci când partea inferioară a trunchiului este complet ‘goală’, trebuie folosite pământ și material de mulcire.
Hrănirea corespunzătoare
A face planta mai ‘puternică’ la sfârșitul sezonului de daci se poate face cu. drojdie uscată.
Luați un recipient adânc, turnați o jumătate de litru de apă în el și adăugați 1 lingură.л.din remediul menționat mai sus și aceeași cantitate de zahăr granulat.
După amestecarea completă, lăsați masa ‘în repaus’.Iar după 3-4 ore se diluează amestecul preparat cu apă plată călduță (5 litri).
Ca rezultat, veți obține un îngrășământ.Acesta trebuie adăugat la apa pentru irigare.Produsul rezultat este suficient pentru o găleată de apă.
Și, de asemenea, pentru a crește durata de fructificare a castraveților contribuie la utilizarea unui astfel de furaj, cum ar fi infuzia de balegă de vacă.
Protecția împotriva afecțiunilor și dăunătorilor
Profilaxia adecvată trebuie utilizată săptămânal.
Utilizarea materialului de acoperire
Începând cu ultima treime a verii, planta va trebui să fie acoperită cu ceva pe timpul nopții.
De preferință trebuie folosit un fel de material natural de acoperire.
Udarea corespunzătoare
Castraveții trebuie udați mai rar la sfârșitul verii decât la mijlocul acestei perioade a anului.
Dacă temperatura este între +18 și +20 grade Celsius, consumul de apă trebuie să fie de maximum 2 litri pe tufă.
Dacă indicele de temperatură este în jur de +15 grade, vor fi suficienți și 0,5 litri pe plantă.