Oricât de gustoase ar părea murăturile, orice gospodină consideră că este de datoria ei să mureze unul sau două borcane pentru varietate..
Puteți găti după rețeta preferată sau puteți încerca ceva nou în fiecare an..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de mâna a patra, ne-a spus cum să murăm castraveții în mod bulgar.
Va fi necesar
Cum să gătești
1.Pune frunzele de dafin, patrunjelul, mararul si cuisoarele pe fundul unui borcan curat si steril.
2.Spălați castraveții, îndepărtați capetele și puneți-i vertical într-un borcan.
3.Se toarnă apă în tigaie, se adaugă sare, zahăr și piper, se aduce la fierbere și se toarnă esența de oțet.
4.Umpleți borcanul cu castraveți până la refuz cu marinată fierbinte, acoperiți cu un capac și puneți borcanul într-o cratiță cu apă.
Fierbeți la foc mediu timp de 20 de minute, apoi rulați borcanele, întoarceți-le și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-le pentru depozitare.Poftă bună!