AcasăMâncareCum să murați delicios castraveții pentru iarnă: o rețetă de la gospodinele...

Cum să murați delicios castraveții pentru iarnă: o rețetă de la gospodinele bulgare

Oricât de gustoase ar părea murăturile, orice gospodină consideră că este de datoria ei să mureze unul sau două borcane pentru varietate..

Puteți găti după rețeta preferată sau puteți încerca ceva nou în fiecare an..

Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de mâna a patra, ne-a spus cum să murăm castraveții în mod bulgar.

Va fi necesar

  • castraveți – 2 kg.
  • apă – 1,5 l.
  • pătrunjel și mărar – 4-5 crenguțe.
  • boabe de piper – 2-3 buc.
  • cuișoare – 2-4 buc.
  • frunză de dafin – 2 buc.
  • zahăr – 4 linguri.eu
  • sare – 2 linguri.eu
  • esență de oțet (70%) – 2 linguri.l.
  • Cum să gătești

    1.Pune frunzele de dafin, patrunjelul, mararul si cuisoarele pe fundul unui borcan curat si steril.

    2.Spălați castraveții, îndepărtați capetele și puneți-i vertical într-un borcan.

    3.Se toarnă apă în tigaie, se adaugă sare, zahăr și piper, se aduce la fierbere și se toarnă esența de oțet.

    4.Umpleți borcanul cu castraveți până la refuz cu marinată fierbinte, acoperiți cu un capac și puneți borcanul într-o cratiță cu apă.

    Fierbeți la foc mediu timp de 20 de minute, apoi rulați borcanele, întoarceți-le și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-le pentru depozitare.Poftă bună!

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

    După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

    Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

    Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

    Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

    Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

    Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

    Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

    Comentarii recente