La începutul toamnei, mulți locuitori de vară continuă să cultive sfeclă.Vorbim despre soiurile cu maturare târzie ale acestei culturi de grădină..
Recoltarea unor astfel de culturi de rădăcină va avea loc cel mai probabil la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie..
Între timp, proprietarii de parcele suburbane au posibilitatea de a aduce o contribuție finală la îmbunătățirea calității recoltei viitoare.
Vorbim despre utilizarea unui produs datorită căruia pulpa de sfeclă va dobândi suculenta și un gust strălucitor.
În plus, legumele rădăcinoase vor deveni și mai benefice pentru organismul uman.
Deci, ce hrănire din septembrie poate fi numită ideală pentru sfeclă? La această întrebare a răspuns expertul revistei noastre, agronom și designer de peisaj Anastasia Kovrizhnykh.
Cum se prepară superaliment pentru sfeclă
Umpleți un butoi de 100 de litri cu apă plată.Adăugați un pachet de humat de potasiu în lichid.
Acest produs este o sursă de câteva microelemente importante pentru sfeclă.
În primul rând, vorbim, desigur, despre potasiu.De asemenea, merită remarcat faptul că îngrășământul este o sursă de calciu, fier, sulf și alte componente.
Și este bine dacă produsul folosit este îmbogățit cu iod.
Soluția preparată trebuie turnată într-o cutie de apă.De asemenea, trebuie să adăugați cretă de furaj acolo: un borcan de 0,5 litri este suficient pentru 10 litri de soluție de humat de potasiu.
Produsul rezultat trebuie aplicat pe sol din patul de sfeclă.