Înainte de recoltare, este important să „tratezi” morcovii cu anumite ingrediente pentru a le îmbunătăți semnificativ gustul..
Mulțumită acestui truc, leguma crește foarte dulce și gustoasă..
La ce îngrășăminte se recomandă să acordați atenție?
Sulfat de potasiu
Mulți rezidenți de vară adaugă din greșeală superfosfat, ceea ce nu ar trebui făcut.Îngrășământul pur și simplu nu va fi absorbit, deoarece nu are suficient timp pentru aceasta.
Prin urmare, este mai bine să organizați udarea cu sulfat de potasiu: luați o linguriță și jumătate mare de îngrășământ într-o găleată cu apă.
Frasin
Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu doresc să folosească îngrășăminte industriale.Cenușa se adaugă și sub formă de soluție.
Pentru a face acest lucru, trebuie să luați 200 ml de produs la 10 litri de apă și să-l udați.
Acid boric
Mulți observă că acest produs face morcovii mai gustoși, suculenți și dulci.Consumul de îngrășăminte este minim.Este suficient să luați două grame de produs pe găleată de apă.
Acest volum este suficient pentru a uda trei metri pătrați de paturi de morcovi.