Legumele pentru cină sunt o modalitate ideală de a merge la culcare plin și de a nu vă afecta silueta..
Având în vedere că acum există o mulțime de legume de sezon pe piață, de ce să nu gătiți vinete..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim vinete fără ouă și carne.
Veți avea nevoie de:
vinete 2 buc;
naut 100 gr;
ulei vegetal 4 linguri.l;
coriandru 1 buchet;
patrunjel 4 crengute;
usturoi 2 catei;
suc de lamaie 2 linguri.l;
oțet (vin alb) 1 lingură.l;
sare si condimente dupa gust.
Cum să gătești
1.Pentru a pregăti acest fel de mâncare, este mai bine să înmuiați năutul dimineața sau cel puțin timp de 4-6 ore.
2.Când este gata, fierbeți-l în apă cu sare timp de 1-1,5 ore, dar nu o fierbeți prea mult.
3.Vinetele trebuie tăiate grosier în cuburi, prăjite în ulei vegetal până se rumenesc, adăugați sare și apoi fierbeți până se înmoaie.
4.În acest moment, trebuie să tăiați ierburile și usturoiul, să adăugați condimente (boia de ardei și chimenul sunt recomandate pentru acest fel de mâncare).
Apoi adăugați ulei de măsline, oțet și suc de lămâie pentru a crea un dressing.
5.Se amestecă vinetele, năutul și dressingul, se lasă 2 ore la frigider și se servește.Poftă bună!
Anterior, v-am spus ce determină moliciunea ficatului prăjit.