De obicei, gospodinele nu sunt dornice să înceapă să gătească sfeclă..
Acest proces durează prea mult timp!.
Astfel, tratamentul termic al unei culturi mari de rădăcină poate dura 1,5-2 ore.
Din fericire, există o modalitate de a găti sfecla foarte repede.
Pentru ca legumele să ajungă gata, este suficient să o ții în apă clocotită doar un sfert de oră.
Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra, a vorbit despre o metodă interesantă de preparare a sfeclei fierte.
Cum să gătești rapid sfecla
Este mai bine să alegeți legume rădăcinoase medii.Ei vor ajunge la pregătire mult mai repede decât cei mai mari.Și probabil că sfecla de mărime medie va fi mai apetisantă.
Primul lucru de făcut este să spălați legumele și să îndepărtați stratul superior de piele cu un burete.Nu este nevoie să scoateți încă coada.
În această formă, legumele rădăcină trebuie puse într-o tigaie pe plită.Până în acel moment, lichidul turnat în recipient ar trebui să barbote deja.
Nu este nevoie să acoperiți vasul cu un capac.
Gătitul sfeclei ar trebui să dureze 15 minute.Focul trebuie să fie puternic.
Următorul pas este acesta: trebuie să înlocuiți apa fierbinte din tigaie cu apă foarte rece.De preferință rece ca gheață.
Ideea este că o schimbare bruscă a temperaturii va „forța” legumele să se gătească mai bine: căldura se va „transfera” rapid în interiorul legumei rădăcină.
Sfecla trebuie să stea în apă la temperatură scăzută timp de 15 minute.
Merită subliniat faptul că metoda „cald-rece” de preparare a legumelor rădăcinoase este bună nu numai pentru că economisește mult timp, ci și pentru că legumele sunt mult mai gustoase și suculente decât în cazul metodei standard de gătit.