De obicei bucătăria caucaziană constă din carne, pasăre și legume.Ciupercile în georgiană nu sunt atât de comune..
Șampioanele georgiene se dovedesc a fi foarte sățioase și, după o astfel de gustare, nu veți dori să vă gândiți la mâncare mult timp..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Champignons sunt de dimensiuni medii.Se spala si se taie in doua jumatati.
2.Ceapa decojită trebuie tăiată în patru părți și tăiată în bucăți medii, apoi se prăjește într-o tigaie cu ulei vegetal la foc mare timp de 5-6 minute.
3.Cand este gata se adauga ciupercile si se prajesc inca 10-12 minute la foc iute.
4.Se adauga condimentele, usturoiul tocat, se amesteca, se ia de pe foc si se pune intr-o tava de copt.
5.Amestecați smântâna, brânza rasă, ierburile și turnați uniform acest sos peste ciuperci.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și coaceți timp de 15 minute.Cand este gata, se presara cu ierburi tocate si se serveste.Poftă bună!