Chiar și omleta obișnuite, care au reputația de „mâncare de specialitate” pentru bărbații singuri și studenții, nu sunt întotdeauna perfecte..
În ciuda simplității prăjirii ouălor, gătitul ouălor omletă are și propriile reguli și recomandări..
Prin urmare, merită să acordați atenție celor patru secrete ale preparatului ideal, amintește expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce sunt ei?
Prospetimea produselor
Nu orice gospodină știe că cele mai uimitoare ouă omletă se obțin dacă folosești ingrediente proaspete.Prin urmare, atunci când cumpărați ouă, acordați atenție datei de producție.
Selecția ustensilelor de prăjit
Mulți oameni iubesc tigaiele din fontă datorită capacității lor de a oferi o încălzire perfect uniformă.Cu toate acestea, o opțiune mai bună ar fi vasele antiaderente.
Temperatură
Ouăle nu trebuie prăjite dacă nu ați încălzit corespunzător tigaia.Prin urmare, ar trebui mai întâi să așteptați câteva minute și abia apoi să trimiteți ouăle.
Cantitatea de ulei
Dacă nu adăugați suficientă grăsime, ouăle se vor lipi de tigaie.Prin urmare, rețineți proporțiile corecte: luați o lingură mică de ulei pentru un ou.