Vrei să te bucuri de bucătăria italiană delicioasă, dar nu ești gata să cheltuiești bani pe produse scumpe?.
Există o cale de ieșire! Gătiți ouă în stil napolitan.
Felul de mâncare este format doar din ingrediente simple și accesibile, dar este foarte gustos.
In plus, preparatul are un aspect foarte apetisant: pe o masa festiva pot fi asezate in siguranta formele cu oua napolitane.
O rețetă interesantă a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, un bucătar și un brutar de clasa a patra.
Reteta de oua in stil napolitan
Pregătiți mai multe aparate pentru cocotte în avans.Acesta este numele dat recipientelor mici în care se servește julienne.
Apoi luați o roșie mare, tăiați-o în jumătate, îndepărtați toate semințele cu o lingură și tăiați „cupele” rezultate în cuburi.
Puneți bucățile de roșii în fundul bolurilor de cocotte, adăugați puțină sare, piper măcinat și ulei de măsline.
Următorul strat este o bucată destul de groasă de mozzarella.
Apoi, spargeți cel puțin un ou în fiecare aparat pentru cocotte.Dacă aveți suficient spațiu, puteți adăuga un alt ou crud.
Pune recipientele umplute în cuptor.Timpul de gătire ar trebui să fie de 15 minute.Temperatura – 200 de grade.
Vasul finit poate fi stropit cu o cantitate mică de brânză rasă și ornat cu două sau trei felii de castraveți murați.