Nu subestimați influența orezului asupra calității verzei umplute: uneori multe depind chiar de această componentă.
De aceea este important să-l fierbeți cât mai bine și mai corect.
Chef Iulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre, ne spune cum să o facem.
Care este cea mai corectă metodologie?
În primul rând, merită să vă decideți asupra soiului de orez.Cel mai bun orez pentru varza umplută este soiul cu boabe rotunde.Se gătește suficient de repede și își păstrează forma fără a se transforma în terci.
Mai întâi clătiți boabele de mai multe ori și trimiteți-le într-un castron cu apă rece timp de două ore.
Rămâne doar să trimiteți crupele la oală.Nu fierbeți prea mult: orezul este gătit timp de numai cinci minute după fierbere.
Apoi, se combină cu restul componentelor și se trimite la varza umplută.
Cel mai bine este să se pună în umplutură morcovi și ceapă prăjite, care au suferit un tratament termic cu condimente.De asemenea, merită să separați coaja de la roșii și să răzuiți câteva bucăți.
Usturoiul zdrobit este, de asemenea, excelent pentru acest fel de mâncare.