La prima vedere, omletă par a fi un fel de mâncare atât de simplu și clasic încât este imposibil să le strici..
Dar fiecare persoană știe din propria experiență că, uneori, nici măcar ouăle omletă nu ies așa cum ar trebui..
Prin urmare, merită întotdeauna să știți despre trucurile și secretele care pot face omletă mai bune, notează expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Ce subtilități merită cunoscute?
Temperatura ouălor
Puțini oameni știu că chiar și acest factor contează.Dacă gătiți ouă reci, vasul poate să nu iasă bine.Din acest motiv, ouăle trebuie să stea în bucătărie cel puțin un sfert de oră înainte de gătit.
Adăugați puțină untură sau unt
Se știe că uleiul rafinat este cel mai potrivit pentru prăjirea ouălor.Dar nu ar trebui să vă așteptați la niciun indiciu de gust sau aromă de la el.
În acest scop, împreună cu ingredientul principal, în tigaie se trimite fie o bucată de untură, fie unt.
În acest caz, omletă se vor dovedi incomparabile.
Nu te grăbi
Ouăle omletă nu-i plac graba și agitația: chiar și cu abordarea corectă, gătitul nu va dura mult timp.Pentru a obține un preparat de calitate excelentă, prăjiți ouăle omletă la foc mic timp de aproximativ cinci minute.În acest caz, vasul se va dovedi a fi de înaltă calitate.