Linte poate fi considerată fără îndoială printre cele mai sănătoase alimente.
Este o sursă valoroasă de proteine vegetale de calitate și alte elemente importante.
Prin urmare, trebuie să învățați cum să gătiți corect această legumă valoroasă.Expertul bucătar al revistei noastre, Iulia Arkhipova, atrage atenția asupra a trei puncte importante.
În ce constau
Luați în considerare varietatea de linte
Unele tipuri de linte sunt potrivite pentru supe și piureuri deoarece se gătesc repede și bine.Alte soiuri își păstrează bine forma și pot face o garnitură bună.
Timpul de gătire va depinde de acest lucru.
Clătiți
În prepararea tuturor tipurilor de leguminoase, înmuierea prealabilă este o parte importantă a preparării.Lintea nu trebuie să fie înmuiată.
Cu toate acestea, ea trebuie clătită lung și bine.
Condimentele
Lintea devine mai aromată și mai vibrantă numai dacă puteți alege condimente bune.Asafetida, usturoiul granulat, ardeiul iute, turmericul, ghimbirul măcinat și curry ar fi opțiuni excelente.