Una dintre rețetele extraterestre este lecho maghiar.Preparatul a entuziasmat imaginația gospodinelor chiar mai mult decât caviarul de vinete..
Nici măcar nu trebuie să verificați – borcanele de lecho sunt printre primele care se golesc iarna, așa că preparatul nu se strică niciodată..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de mâna a patra, ne-a spus cum să pregătim lecho unguresc adevărat.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pentru lecho unguresc trebuie să alegeți cel mai carne și mai suculent ardei.Scoateți tulpina și semințele și tăiați în jumătate de inele.
2.Luați suc de roșii sau diluați pasta de roșii cu apă (500 ml pastă la 600 ml apă), adăugați ulei, oțet, sare și zahăr, boia de ardei și aduceți sosul la fiert.
3.După ce pasta a fiert câteva minute, adăugați ardeii tocați și fierbeți la foc mic timp de 7-10 minute.
4.Se toarnă lecho-ul în borcane sterilizate, se închide capacele, se răstoarnă și se lasă 12 ore sub un prosop.
Odată ce se răcește, păstrează-l într-un loc întunecat și răcoros.Poftă bună!
Anterior, v-am spus ce să adăugați în apă când fierbeți ouăle proaspete.