Dovlecelul murat dulce poate surprinde și satisface cerințele mari ale gurmanzilor..
Este curios că o piesă de prelucrat cu astfel de caracteristici este pregătită destul de simplu.Necesită un minim de ingrediente.
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să murăm dovleceii dulci.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pentru acest preparat se pot folosi chiar si dovleceii mari.Acestea trebuie decojite și tăiate în două jumătăți, semințele îndepărtate și tăiate în felii sau batoane.
2.Luăm o cratiță cu apă și adăugăm turmeric și zahăr în ea, apoi amestecăm și aducem marinada la fiert.
3.Când apa clocotește, adăugați dovlecelul tocat și aduceți din nou conținutul cratiței la fiert.
4.Se ia de pe foc, se adauga otet si se toarna amestecul in borcane sterile.
Îl rulăm, îl răsturnăm, iar după ce s-a răcit, punem borcanele deoparte pentru depozitare într-un loc întunecat și răcoros.Poftă bună!