Couscous este o garnitură populară în multe țări ale lumii, deși a apărut pe rafturile magazinelor noastre relativ recent.
Deoarece produsul este necunoscut, nu toată lumea înțelege cum să îl gătească corect..
După cum se pare, această garnitură poate fi numită fără probleme cea mai simplă în materie de preparare, notează expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Ce principii de bază merită cunoscute
Nu există absolut nicio pregătire prealabilă
Mulți oameni vor fi plăcut surprinși de faptul că cușcușul nu trebuie înmuiat, cules sau spălat.Produsul este imediat pregătit pentru gătit.
Strictețea proporțiilor
Acest punct este cel mai important.Excesul de apă va face garnitura apoasă și lichidă.Lipsa de umiditate va face ca couscous-ul să rămână crud.
Proporțiile sunt următoarele: se ia o porție de apă pentru o porție de couscous.
Temperatura apei
Pentru ca cușcușul să fie gătit perfect, apa clocotită trebuie folosită exclusiv pentru gătit la aburi.
Aditivi
Couscous este perfect combinat cu orice condimente, ulei vegetal nerafinat, ierburi.Componentele pot fi introduse în orice etapă de pregătire a garniturii.