Gustul caviarului de dovleac este familiar tuturor încă din copilărie.Gustarea simplă a devenit populară în rândul celor mai largi secțiuni ale populației..
Preparatul nu și-a pierdut popularitatea nici după ce gospodinele au uitat de vremurile de lipsă totală..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim caviarul clasic de dovleac.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Tăiați ceapa decojită cubulețe și prăjiți în ulei vegetal până devine transparent, apoi adăugați morcovii rasi.
2.Curățați dovlecelul de coajă și semințe, tăiați cubulețe medii, tăiați roșiile după cum este convenabil și puneți legumele să fiarbă la foc mic.
3.După ce s-au înăbușit legumele, se adaugă usturoiul tocat, sarea și zahărul, se mai fierbe încă 5 minute, se ia de pe foc, iar când se răcesc, se trece printr-o mașină de tocat carne sau se folosește un blender.
4.Se aduce la fierbere, se adaugă oțet și se toarnă în borcane sterilizate.Poftă bună!