În loc de grătar, puteți coace cu succes pește, fructe de mare, ciuperci sau legume pe cărbuni.Dintre acestea din urmă, dovleceii, vinetele și ardeii sunt cel mai des folosite..
Dar puteți găti la fel de ușor cartofi pe frigărui..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim cartofi la frigărui cu untură.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Cartofii trebuie spălați, curățați de coajă și tăiați în felii rotunde.
2.Procedăm la fel cu ceapa și le tăiem rondele.
3.Apoi tocați untura și îndepărtați pielea.
4.Amestecați sare, condimentele, uleiul vegetal și scufundați legumele în ele, amestecați, apoi puneți-le pe o frigărui pe rând – cartofi, untură, ceapă și repetați.
5.Înveliți în folie și coaceți pe grătar până când cartofii sunt gata.Apoi scoateți folia și gătiți până când ingredientele se rumenesc.Poftă bună!
Anterior, v-am povestit secretele care determină pufosul și moliciunea perfectă a clătitelor.