Abilitatea de a găti cartofi de calitate excelentă ar trebui să fie de bază pentru fiecare gospodină..
La urma urmei, acest produs servește adesea ca garnitură universală..
Prin urmare, merită să știți despre principalele secrete culinare, spune bucătarul Yulia Arkhipova, expertul revistei noastre pe probleme de gătit.
Ce sunt ei?
Daca vrei sa faci cartofii sfaramicios
În acest caz, este important să se monitorizeze intensitatea focului: cartofii sfărâmiciați sunt fierți la fierbere moderată.După fierbere, scurgeți puțin din lichid și așteptați 10 minute pentru ca legumele să transpire.În continuare, se introduce lapte cu conținut mediu de grăsimi.
Înainte de aceasta, vasul este sărat pentru ca cartofii să nu iasă fazi.
Dacă este important să păstrăm integritatea cartofilor
În acest caz, în timpul procesului de gătire, în tigaie se adaugă componente care împiedică fierberea cartofilor.De exemplu, puteți adăuga o lingură de suc de lămâie.
Saramura ramasa de la varza murata va avea un efect similar.
De asemenea, puteți adăuga sare până dă în clocot.Uneori se adaugă puțin oțet pentru a păstra integritatea legumei.