Suntem obișnuiți să mâncăm cartofi în mod regulat, deoarece acest produs ieftin are calități aromatice ideale.
În majoritatea cazurilor, însă, rețetele sunt familiare și obișnuite.
De aceea, expertul bucătar al revistei noastre, Iulia Arkhipova, sfătuiește să acordați atenție unei rețete foarte originale.
Cum să gătești cartofi cu miere
Lista de ingrediente
– Aproximativ 800 de grame de cartofi de aceeași mărime cu cartofii mijlocii;
– câte două crenguțe de cimbru și cimbru;
– o frunză de dafin;
– câte o lingură mare de rozmarin măcinat și piper negru (mazăre);
– o lingură mică de sare;
– două linguri mari de miere lichidă.
Procedeu de preparare
Această rețetă vă va permite să pregătiți un fel de mâncare de calitate de restaurant la domiciliu.Mai întâi, cartofii curățați de coajă trebuie trimiși într-o oală cu apă.
Se pun sarea, condimentele și ierburile aromatice.
Fierbeți cartofii până când sunt fierți în proporție de 50 la sută.Scoateți apoi produsul din oală și așteptați să se răcească ușor.După aceea, tratați leguma cu miere lichidă.
Gătiți pentru încă un sfert de oră într-un cuptor încălzit la 200 de grade.