Aproape nicio gospodină nu s-ar putea lipsi de ‘primele ei ajutoare’, și anume ustensilele de bucătărie.
Expertul ediției online BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova, se oferă să discute despre una dintre ele – tocătorul.
Acest element al ustensilelor de bucătărie poate fi realizat dintr-o varietate de materiale, dar cea mai ecologică opțiune este considerată a fi cea din lemn.
Utilizarea corectă a unei tăvi de tocat din lemn implică curățarea corespunzătoare a acesteia.
De exemplu, lemnul nu trebuie spălat niciodată în mașina de spălat vase.Chiar și curățarea manuală este interzisă dacă se folosește apă fierbinte.
Deci, cum să curățați corect un astfel de ‘accesoriu’? Sare și o felie de lămâie vor fi necesare.
Începeți prin a freca suprafața de lemn a plăcii cu cristale de sare, care vor absorbi murdăria și mirosul, apoi treceți peste ea cu lămâia – aceasta va ucide la rândul ei bacteriile.
După aceea, vi se permite să clătiți accesoriul de bucătărie în apă rece.
Anterior, ‘BelNews’ a scris cum să faceți terciul de hrișcă de multe ori mai gustos.