AcasăMâncareCum să fermentezi varza în mod tradițional: dezvăluirea secretelor hostesselor

Cum să fermentezi varza în mod tradițional: dezvăluirea secretelor hostesselor

Varza face parte din mâncărurile tradiționale ale bucătăriei interne, având o aromă și caracteristici nutriționale excelente.

În plus, produsul conține multe substanțe minerale utile și poate fi conservat o perioadă destul de lungă.Procedura de fermentare nu este complicată și poate fi realizată la domiciliu.

Expertul revistei noastre Iulia Arkhipova – bucătar, brutar de categoria a patra a spus cum să gătească.

Pregătirea

Cea mai bună varză pentru acrit este o varză bine coaptă, care are un germen ferm.

Pentru a minimiza cantitatea de deșeuri, trebuie selectate exemplare mari.

Nu se recomandă fermentarea fructelor congelate, necoapte, afectate de boli, deoarece acestea reduc garantat aroma și aspectul produsului.acestea reduc garantat aroma și aspectul produsului.

În procesul de preparare, se îndepărtează frunzele superioare de pe conopidă și se îndepărtează cartofii.

În ultima etapă de preparare, varza se taie cu un cuțit sau cu un cutter special în bucăți de 4-6 mm grosime.

Punerea materiei prime în recipient

Un butoi de lemn și o oală emailată sunt cele mai bune pentru varza acră.

Ordinea acțiunilor ulterioare, pe baza greutății materiei prime principale 10 kg:

1.Se toacă 300 g morcovi și se amestecă cu varza.

2.Se adaugă 220-250 g sare la masa rezultată.

3.Așezați produsul într-un butoi sau într-o găleată, tasând bine fiecare strat.

4.Se pun deasupra frunze de varză spălate și tifon curat.

Este foarte important să respectați cu atenție cantitatea de sare specificată în rețetă.Dacă lipsește sarea, produsul va avea o consistență flască.Motivul este eliberarea slabă de suc în prima etapă de acritură.

Sfat util: Pentru a accelera procesul de eliberare a sucului, așezați deasupra tifonului o placă de lemn și un obiect greu (piatră, pavele).Utilizarea pentru cântărire a obiectelor metalice este interzisă, deoareceacestea pot strica aroma produsului.

Etape suplimentare

Varza începe să fermenteze de îndată ce este pusă în recipient sub opărit.

Temperatura optimă pentru fermentare este de +15 grade Celsius: în aceste condiții varza devine gata în 2-3 săptămâni.

O pivniță sau o cramă răcoroasă este foarte potrivită pentru păstrarea produsului finit.Există și o variantă cu așezarea materiei prime în borcane de trei litri, cu plasarea lor ulterioară în frigider.

Dacă varza murată devine albă în timpul depozitării, este suficient să o clătiți cu apă caldă înainte de utilizare.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să faci clătite de cartofi: o rețetă extrem de simplă

Nu vor fi necesare prea multe ingrediente pentru a face clătite cu cartofi. Puteți descoperi un fel de mâncare interesant pentru dumneavoastră dacă...

Ce fac cultivatorii de flori cu expertiză cu trandafirii în septembrie: ce trebuie să aveți în vedere

În septembrie, orice cultivator de căsuțe are o mulțime de lucruri de făcut pe parcelă, iar patul de flori nu face excepție.'. Acesta...

Cum se prepară îngrășământul din coajă de ou: nu toți grădinarii cunosc.

Cojile de ou sunt la mare căutare printre cultivatorii experimentați de daci datorită compoziției lor. Prin urmare, merită să știți cum să folosiți...

Din cauza căror greșeli nu poți face cartofi prăjiți savuroși: mulți oameni îi fac.

Toată lumea vrea să aibă talentul de a face cartofi prăjiți perfecți: o astfel de abilitate va fi apreciată de toată lumea. Totuși,...

Comentarii recente