Varza face parte din mâncărurile tradiționale ale bucătăriei interne, având o aromă și caracteristici nutriționale excelente.
În plus, produsul conține multe substanțe minerale utile și poate fi conservat o perioadă destul de lungă.Procedura de fermentare nu este complicată și poate fi realizată la domiciliu.
Expertul revistei noastre Iulia Arkhipova – bucătar, brutar de categoria a patra a spus cum să gătească.
Pregătirea
Cea mai bună varză pentru acrit este o varză bine coaptă, care are un germen ferm.
Pentru a minimiza cantitatea de deșeuri, trebuie selectate exemplare mari.
Nu se recomandă fermentarea fructelor congelate, necoapte, afectate de boli, deoarece acestea reduc garantat aroma și aspectul produsului.acestea reduc garantat aroma și aspectul produsului.
În procesul de preparare, se îndepărtează frunzele superioare de pe conopidă și se îndepărtează cartofii.
În ultima etapă de preparare, varza se taie cu un cuțit sau cu un cutter special în bucăți de 4-6 mm grosime.
Punerea materiei prime în recipient
Un butoi de lemn și o oală emailată sunt cele mai bune pentru varza acră.
Ordinea acțiunilor ulterioare, pe baza greutății materiei prime principale 10 kg:
1.Se toacă 300 g morcovi și se amestecă cu varza.
2.Se adaugă 220-250 g sare la masa rezultată.
3.Așezați produsul într-un butoi sau într-o găleată, tasând bine fiecare strat.
4.Se pun deasupra frunze de varză spălate și tifon curat.
Este foarte important să respectați cu atenție cantitatea de sare specificată în rețetă.Dacă lipsește sarea, produsul va avea o consistență flască.Motivul este eliberarea slabă de suc în prima etapă de acritură.
Sfat util: Pentru a accelera procesul de eliberare a sucului, așezați deasupra tifonului o placă de lemn și un obiect greu (piatră, pavele).Utilizarea pentru cântărire a obiectelor metalice este interzisă, deoareceacestea pot strica aroma produsului.
Etape suplimentare
Varza începe să fermenteze de îndată ce este pusă în recipient sub opărit.
Temperatura optimă pentru fermentare este de +15 grade Celsius: în aceste condiții varza devine gata în 2-3 săptămâni.
O pivniță sau o cramă răcoroasă este foarte potrivită pentru păstrarea produsului finit.Există și o variantă cu așezarea materiei prime în borcane de trei litri, cu plasarea lor ulterioară în frigider.
Dacă varza murată devine albă în timpul depozitării, este suficient să o clătiți cu apă caldă înainte de utilizare.