Mulți oameni își imaginează cu greu că varza umplută poate fi gătită fără orez: această componentă este ferm asociată cu felul de mâncare.
Totuși, experimentele culinare arată că uneori merită să se renunțe la soluțiile tradiționale în favoarea unora mai originale și mai interesante.
Dacă înlocuiți orezul în varza umplută, felul de mâncare se va transforma sub ochii dumneavoastră, spune expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Ce ingrediente pot fi luate în considerare ca alternative
Ciupercile
Puțini oameni știu că ciupercile pot înlocui foarte bine orezul, deoarece se combină perfect cu varza și carnea.Cel mai practic este să folosiți ciupercile, deoarece se gătesc repede și au o aromă bună.
Fulgi de ovăz
Dacă folosiți această componentă în locul boabelor obișnuite de orez, puteți obține consistența perfectă a umpluturii.Fulgii absorb perfect aromele celorlalte ingrediente, rezultând un fel de mâncare impecabil.
Legume
Puteți face o versiune mai ‘ușoară’ de varză umplută, folosind orice legume în loc de cereale.Aroma verzei umplute va fi mai strălucitoare și mai intensă, iar felul de mâncare va fi mult mai sănătos.