Fiecare gazdă are propria ei abordare a dressingului pentru salată.
Cel mai frecvent se folosește maioneză (făcută în casă sau cumpărată din magazin), iaurt natural, smântână, ulei vegetal nerafinat.
Sosurile pentru salate cumpărate de la magazin câștigă, de asemenea, popularitate.
În ciuda faptului că fiecare opțiune are propriile avantaje evidente, expertul bucătar al revistei noastre, Julia Arkhipova, sfătuiește să luați un exemplu de la profesioniști – să preparați singur dressingul.
Cum să îl preparați
Lista ingredientelor necesare
– 3 linguri de unt delicios nerafinat;
– O lingură mare de oțet balsamic;
– câte o lingură mică de suc de lămâie, muștar franțuzesc și miere naturală lichidă;
– sare și mirodenii la alegere.
Metoda de gătire
Volumul de mai sus este suficient pentru o porție de salată care nu depășește 200 de grame.Dacă pregătiți mai mult, creșteți pur și simplu cantitatea de ingrediente, dar păstrați proporțiile corecte.
Este necesar, într-un recipient mic, să combinați mai întâi sucul de lămâie cu uleiul și mierea, obținând o consistență omogenă.Apoi se adaugă oțetul și se amestecă din nou.Adăugați muștar și aduceți din nou la o stare omogenă.
Rămâne să adăugați sarea și condimentele.Frumosul dressing este gata de utilizare.