AcasăMâncareCum să faci un aluat apetisant în doar 20 de minute: cu...

Cum să faci un aluat apetisant în doar 20 de minute: cu această rețetă vei uita că celelalte au existat vreodată.

Aluatul de drojdie este baza multor mâncăruri delicioase, cum ar fi plăcinte, tarte, bialyshchis și pizza.

Datorită faptului că multe gospodine întâmpină dificultăți atunci când lucrează cu acest aluat, un expert al ediției rețelei BelNews a împărtășit o rețetă care vă va permite să faceți față sarcinii fără probleme.

Pentru a frământa aluatul, veți avea nevoie de următoarele produse:

  • Făină – 500-600 g,.
  • Lapte – 150 ml,.
  • Apă – 150 ml,.
  • Drojdie uscată – 8 g (puteți folosi drojdie ‘vie’, atunci veți avea nevoie de 25 g),.
  • Sare – 1,5 lingurițe,.
  • Zahăr – 1 linguriță (poate fi mărit dacă se dorește),.
  • Ulei vegetal – 50 ml,.
  • Amidon – 1 linguriță.
  • Laptele este încălzit și amestecat cu apă, după care sarea, zahărul și drojdia sunt dizolvate în acest amestec și abia apoi uleiul vegetal.

    Treptat se toarnă făina și se frământă aluatul.

    Este important să nu se exagereze: unii bucătari adaugă făină până când aluatul nu mai este lipicios și fac astfel greșeala de a face aluatul lipicios.

    Trebuie frământat până la obținerea unei consistențe omogene și lăsat într-un loc cald timp de 15-20 de minute.

    După timpul de mai sus, aluatul ar trebui să crească, ceea ce înseamnă că puteți începe să dați formă plăcintei.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

    După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

    Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

    Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

    Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

    Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

    Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

    Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

    Comentarii recente