Aluatul de drojdie este baza multor mâncăruri delicioase, cum ar fi plăcinte, tarte, bialyshchis și pizza.
Datorită faptului că multe gospodine întâmpină dificultăți atunci când lucrează cu acest aluat, un expert al ediției rețelei BelNews a împărtășit o rețetă care vă va permite să faceți față sarcinii fără probleme.
Pentru a frământa aluatul, veți avea nevoie de următoarele produse:
Laptele este încălzit și amestecat cu apă, după care sarea, zahărul și drojdia sunt dizolvate în acest amestec și abia apoi uleiul vegetal.
Treptat se toarnă făina și se frământă aluatul.
Este important să nu se exagereze: unii bucătari adaugă făină până când aluatul nu mai este lipicios și fac astfel greșeala de a face aluatul lipicios.
Trebuie frământat până la obținerea unei consistențe omogene și lăsat într-un loc cald timp de 15-20 de minute.
După timpul de mai sus, aluatul ar trebui să crească, ceea ce înseamnă că puteți începe să dați formă plăcintei.