Multe feluri de mâncare fără sos își pierd toate proprietățile apetisante..
Pentru a deveni un maestru de primă clasă în prepararea sosului, folosiți sfatul bucătăresei Yulia Arkhipova, un expert din publicația rețelei BelNovosti: ea ne-a spus cum să obținem textura, gustul și aroma ideală.
Pastă de tomate de înaltă calitate
Poate că primul loc în procesul de creare a unui sos delicios este utilizarea pastei de roșii de înaltă calitate.
Deoarece magazinele moderne răsfață clienții cu un sortiment bogat, fiți deosebit de atenți atunci când alegeți piure de roșii pentru a nu cumpăra din greșeală sos gata preparat.
bulion de carne
Dacă vă place un sos care are o aromă bogată și o textură groasă, folosiți bulion de carne sau de pește în loc de apă în timpul procesului de gătire.
Alternativ, folosiți apa rămasă de la gătitul pastele, orez, fasole sau cartofi.Bulionul de legume, din păcate, nu va crea grosimea dorită.
Proporții corecte
Când pregătiți sosul, este foarte important să mențineți raportul corect dintre pastă de tomate, lichid și ulei.
Pentru 250-300 ml lichid vei avea nevoie de aproximativ 70-100 g de pasta de rosii si cel putin 3 linguri de ulei.
Condimente și condimente
Pentru a da sosului o aromă bogată, adăugați condimente și ierburi.Folosește o pungă de material textil sau creează un buchet garni din plante uscate.
Odată ce sosul este gătit, va fi ușor să îndepărtați condimentele, lăsând felul de mâncare fără nicio „jungătură”.
Anterior, v-am spus ce să gătiți din cartofi tineri.