Cartofii prajiti sunt intotdeauna mai placuti de mancat cu sos: in acest caz preparatul se dovedeste a fi mai interesant..
Aceeași regulă se aplică cartofii prăjiți și cartofilor de țară.
Cu toate acestea, sosurile cumpărate din magazin sunt foarte bogate în calorii și nu au întotdeauna o compoziție bună, a remarcat bucătăreasa Yulia Arkhipova, experta culinară a revistei noastre.
Prin urmare, un sos excelent merită să vă faceți singur.
Cum să faci asta?
Lista ingredientelor
– un pahar de smântână cu conținut mediu de grăsimi (nu mai mult de 15%);
– trei catei de usturoi;
– cate o lingura de suc de lamaie si mustar;
– o legatura de marar cu patrunjel;
– sare la discreția dvs.
Metoda de gatit
Verdeturile trebuie spălate, uscate și tocate mărunt cu un cuțit.De asemenea, este mai bine să nu pui usturoiul printr-o presă, ci să-l toci cu un cuțit.Se toarnă smântână în recipient.
Apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați.Adăugați muștar și aduceți până se omogenizează din nou.
Mai rămâne doar să adăugați ierburile cu usturoi și sare.Sosul natural și de înaltă calitate pentru cartofi este gata.